Gegevens onthouden:
 
Inloggen Bent u een nieuwe klant?    Registreer hier
HomeWebwinkelSpa merken baden spas jacuzziUw spa / spas Foto’sSpa reparatieDealersSpaservice Contact
Nature spa Nederlands Nature spa uk

Het reinigen van de Filters

Reinig uw filters elke week en eens in de 4 weken met filter-cleaner of d.m.v. granulaat. TIP: koop extra set filters zo kunt u de filters uitwisselen en direct de filters vervangen en de spa weer gebruiken. Draai de filters voorzichting uit uw filterbak. LET OP: laat geen kleine voorwerpen, dopjes, tabletten enz. in de filtergaten vallen!! Reinig de filters elke week (standaard). Reinig vervolgens de filters, door de filters onder warm water schoon te spoelen met behulp van een filter-kam. De filters dienen schoon en vet-vrij te zijn (vrij van huidvetten, gel, haren enz). De filters zijn het hart van uw spa, vuile filters geven storingen en de spa zal niet goed kunnen funtioneren. REINIG DAAROM ELKE WEEK UW FILTERS!!

Onderhoud van het kussen

Verwijder en reinig de kussens van de hoofdsteunen naargelang de behoeften met zeep en water met behulp van een doek of een zachte borstel. Om de waterbestendigheid en de glans te behouden, breng één keer per maand een hoogwaardig conditioneermiddel aan (FAST GLOSS, verkrijgbaar in de webshop). Verwijder de kussens altijd wanneer het water chemisch behandeld wordt. De kussens kunnen terug op de spa aangebracht worden wanneer de waarde van het desinfecteermiddel tot onder 5 ppm daalt.

Onderhoud van de omkasting

Een houten omkasting van een spa heeft enig onderhoud nodig. Het beste kunt u deze minimaal 2x per jaar oliën met een hoogwaardige olie voor hardhout welke verkrijgbaar is in onze webshop.

De optionele kunststof omkasting vereist weinig of geen onderhoud. Om de omkasting te reinigen volstaat het om de omkasting met een schone handdoek en een zachte reinigingsoplossing af te wrijven.

VOORZICHTIG: Bespuit de omkasting nooit met een hoogdrukreiniger, het hout / kunststof kan hierdoor beschadigd raken alsmede kan hierdoor een kortsluiting in de elektrische uitrusting kunnen worden veroorzaakt doordat het water met hoge druk door de ventilatieroosters kan komen.

Onderhoud van de afdekking

Wanneer u de isolerende afdekking (cover) gebruikt wanneer de spa niet gebruikt wordt dan zult u uw bedrijfskosten, opwarmingstijd en onderhoudskosten aanzienlijk verminderen. Om de levensduur van de afdekking te verhogen moet u deze voorzichtig behandelen en regelmatig met zachte zeep en water reinigen. Regelmatige behandeling met een speciaal conserveringsmiddel (COVER CARE, verkrijgbaar in onze webshop) zal een bijkomende bescherming bieden tegen effecten veroorzaakt door de UV zonnestralen.

VOORZICHTIG: Laat niemand op de afdekking zitten of staan, en beweeg de afdekking nooit langs ruwe oppervlakken.

Reinigen van een jet

Verwijder de jet uit de wand van de spa door uw hand rond de buitenste instelring van de jet te plaatsen en de ring in de tegenovergestelde richting van de wijzers van de klok te draaien. Draai de instelring tot in de positie dat de jet niet meer verder draait. Oefen meer kracht uit op de jet totdat u een “klik” hoort, daarna voelt u dat de jet loskomt. Bijkomende kracht is noodzakelijk om het vasthoudmechanisme van de wand los te maken.

  1. Vul een emmer met schoon kraanwater en voeg daar een JETCLEANER aan toe, leg de jet(s) in de emmer en laat deze weken. Draai de ondergedompelde sproeier (binnenzijde jet) in cirkelvormige wijze terwijl u het heen en weer beweegt. Hierdoor kan het water door beide uiteinden van de jet stromen. Dankzij deze beweging kunt u het water langzaam bewegen om het lager van de jet te wassen en eventuele verontreinigingen in het lager te verwijderen. Reinig elk deel van de jet ongeveer 1 tot 2 minuten en wel twee keer per jaar, of wanneer een rotatie van een bepaalde jet traag, krampachtig of geblokkeerd blijkt te zijn. Het gebruik van de producten BRIGHT & CLEAR, DEFENDER EN RENEW voorkomen enigszins dat de jets “vast” gaan zitten. Zie het onderdeel WATERONDERHOUD voor meer details.
  2. Installeer het binnendeel van de jet door deze terug in de opening van een jet van dit type te steken. Draai het deel van de jet in de richting van de wijzers van de klok met lichte druk tot u hoort dat het vasthoudmechanisme “insluit”. De sproeier van de jet moet vrij naar links of rechts bewegen, en dit enkel door met het topje van uw vinger druk uit te oefenen. Wanneer de rotatie nu traag of geblokkeerd blijkt te zijn, herhaal dan stappen 2-3 tot deze conditie verdwijnt.


De binnenkant van de spa reinigen

U kunt de spa eenvoudig schoonhouden door gebruik te maken van onze Spa-Spons.

Om de glans op het oppervlak van uw spa te beschermen is het zeer belangrijk dat u schurende reinigingsmiddelen of reinigingsmiddelen met een negatief chemisch effect op het oppervlak vermijdt. Indien u niet zeker bent over de eigenschappen van een welbepaald reinigingsmiddel, vraag dan advies aan onze Spa Service. Onafhankelijk van het gebruikte reinigingsmiddel moet u zeer voorzichtig zijn om te verzekeren dat er geen zeepresten op het oppervlak achterblijven. Dit zou ernstige schuimvorming kunnen veroorzaken wanneer de spa opnieuw gevuld wordt.